گنجینه‌ای ناب درباره امام زمان : عبقری الحسان

العبقری الحسان فی احوال صاحب الزمانعجل الله تعالی فرجه 01

اگر از علاقه‌مندان به کتاب‌های مهدوی و پژوهش در زندگی و ظهور حضرت ولی‌عصر (عج) هستید، بدون شک مطالعه این اثر ارزشمند از شیخ علی‌اکبر نهاوندی برایتان تجربه‌ای پربار خواهد بود.

چرا این کتاب را بخوانیم؟

  • از معدود آثاری است که با نگاهی تحلیلی و بی‌طرفانه از دیدگاه شیعه و سنی به امام مهدی (عج) پرداخته است.
  • اطلاعات مستند، منابع دقیق و پاسخ به شبهات رایج درباره مهدویت را در خود جای داده است.
  • مناسب برای پژوهشگران، علاقمندان به مهدویت، و هر کسی که به دنبال باور عمیق‌تر به ظهور منجی است.

بخوانید: مختصری از زندگی‌نامه عالم بزرگوار شیخ علی اکبر نهاوندی آیت‌الله نهاوندی از علما و فقهای بزرگ شیعه در قرن چهاردهم هجری است. او در سال۱۲۳۸شمسی در نهاوند ازشهرستان‌های همدان به دنیا آمد. پس از سپری کردن دوران کودکی وارد حوزه علمیه شده و در حوزه های علمیه نهاوند، بروجرد، مشهد، اصفهان، تهران، سامرا و نجف به فراگیری علوم دینی پرداخت. شیخ علی‌اکبر نهاوندی پس از بهره‌گیری از محضر اساتید بزرگ، تحصیل معارف الهی را به پایان برد و به درجه اجتهاد رسید و در حوزه‌های علمی به عنوان یکی از بزرگان علم، مشهور شد و جامعیتی را به دست آورد که بعدها با ترکیب آن‌ها با علوم عقلی، شایستگی عنوان علامه را به دست آورد. مرحوم نهاوندی در طول چهل سال اقامت خود در مشهد منشأ خدمات زیادی شد، در روزگار وی مدرسه‌های دینی بسیاری در مشهد دایر بود و ایشان ضمن رسیدگی به آن‌ها، مبالغی را برای تأمین مدرسین و طلاب اختصاص داده بود و مبلغی را بین طلاب خراسانی مقیم نجف توزیع می کرد و مبالغی در اختیار فقرا می‌گذاشت و مقدار قابل اعتنایی نیز برای فقرای شهرستان نهاوند می‌فرستادند.

رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای :

«…. ما در مشهد از اوان کودکی با دو چهره ی علمی معروف نهاوندی آشنا شدیم یکی مرحوم شیخ محمد نهاوندی بود دیگری، مرحوم آقا شیخ علی اکبر نهاوندی که در بین عامه ی مردم مشهد تقریباً شخص اوّل روحانی محسوب می شد، الان هم شبستان نهاوندی مسجد گوهرشاد به اسم ایشان است …»

گریه بر اباعبدالله الحسین(ع) و آمرزش گناهان…

علامه سیدبحرالعلوم در راه سامرا به این فکر می‌کرد که چطور گریه بر سیدالشهداء(علیه‌السلام) باعث آمرزش گناهان می‌شود؟ همان وقت متوجه شد که شخص عربی، سوار بر اسب به او رسید و سلام کرد بعد پرسید : “جناب سید درباره چه چیز به فکر فرو رفته‌ای؟ جناب سید، اگر سوالی داری بپرس شاید جوابش را بدانم” گفت: چطور می‎شود خدایِ متعال این همه ثواب به زائرین و گریه کنندگان حضرت سیدالشهداء(علیه‌السلام) می‌‎دهد، مثلاً در هر قدمی که در راه زیارت برمی‎دارند، ثواب یک حج و یک عمره در نامه عملشان می‌‎نویسند و برای یک قطره اشک گناهانشان آمرزیده می‌‎شود؟! چطور ممکن است گریه برای سیدالشهداء(علیه‌السلام) سبب آمرزش گناهان شود؟ سوار گفت: بگذار حکایتی را برایت بگویم. پادشاهی به همراه درباریان خود به شکار می‌‎رفت، در شکارگاه از لشکریان دور شد و آنها را گم کرد. به سختی فوق العاده‎ای اُفتاده و بسیار گرسنه شده بود تا این که چشمش به خیمه‌ای افتاد، وارد آن خیمه شد، در آن سیاه چادر، پیر زنی را با پسرش دید. آنها در گوشه خیمه فقط یک بُز شیردهی داشتند که تنها از راه مصرف شیر این بز زندگی خود را می‎‌گذراندند. وقتی سلطان وارد شد او را نشناختند ولی به خاطر پذیرایی از مهمان، آن بز را سر بریدند و کباب کردند، چون چیز دیگری برای پذیرایی نداشتند. فردا که سلطان برگشت قصه را برای درباریان گفت و پرسید: “چطور لطف این پیرزن را جبران کنم؟” هر کسی جوابی داد. یکی گفت یک بزی کشته؛ شما صد برابر به او بدهید و… حرف ها که تمام شد. سلطان گفت: اگر من بخواهم مثل او لطفش را جبران کنم، باید تمام سلطنت و دارایی خودم را بدهم؛ که تازه آن وقت، مقابله به مثل کرده‌ام و بدون هیچ لطف اضافه‌ای فقط محبت‌شان را جبران نموده‌ام چرا که آنها هر چه را داشتند تقدیم کردند و من هم باید آنچه دارم به آنها تقدیم کنم. ای سید بحر العلوم، سیدالشهداء(علیه‌السلام) هر چه داشت از مال و منال و اهل و عیال و پسر و برادر و دختر و خواهر و سر و پیکر، همه را در راه خدا داد؛ خدا که نمی‌تواند تمام سلطنت و دارایی‌اش را به حسین(علیه‌السلام) دهد. پس تعجب ندارد که در ازای آن هرگونه ثواب و منزلتی به زائران و گریه کنندگان سید الشهداء(علیه‌السلام) بدهد… سوار این را گفت و سید بحرالعلوم در فکر فرو رفت ولی تا سربلند کرد دید هیچ کس کنارش نیست! سید با خود گفت این مرد که بود؟ چگونه از فکر من خبر داد و یکباره آمد و رفت؟ اشک می‌ریخت که امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) را دیده و نشناخته…

برای تهیه کتاب به لینک زیر مراجعه کنید :

http://ketabejamkaran.ir/756


دیدگاهتان را بنویسید